18-12-2014: Επίσκεψη στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, αντιπροσωπεία 18 μαθητών του σχολείου μας επισκέφθηκε το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας στον Πειραιά.

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας είναι από τα παλιότερα στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό και τη σύζυγό του Μαριγώ με σκοπό την περίθαλψη ορφανών και απόρων κοριτσιών.

logo xatzikiriakio1Φιλοξενεί κορίτσια από 6 ετών προερχόμενα από οικογένειες με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, προσφέροντας εκτός από στέγη, φροντίδα και συναισθηματική υποστήριξη, εξαιρετικές εκπαιδευτικές δυνατότητες και τα απαραίτητα εφόδια για την πρόοδό τους ως ενήλικες σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Η επίσκεψη προγραμματίστηκε ύστερα από επικοινωνία με τη Διευθύντρια Παιδικής Προστασίας του Ιδρύματος κ. Κατσιλιέρη Αναστασία.

Οι 18 μαθητές που αντιπροσώπευσαν το σχολείο μας ήταν:

  • από τη Γ΄Λυκείου οι μαθητές: Ζυγιώτη Ιωάννα, Θεοχάρης Κωνσταντίνος, Κατσαφάδου Ευαγγελία, Οικονομάκη Μαρία και Τριανταφύλλου Θεοφάνης.
  • από τη Β΄Λυκείου οι μαθητές: Βουρλούμη Θεανώ, Δαζάνη Σταυρούλα, Μπάκουλης Κωνσταντίνος, Μπέλσον Σόνυ, Οικονομάκη Χαρά, Σταθόπουλος Γρηγόρης και Φρατζεσκάκη Στέλλα.
  • από την Α΄Λυκείου οι μαθητές: Ανανιάδου Ανδρομέδα-Γεωργία, Μακρυγιάννη Αγγελική, Ιωσηφέλλη Παναγιώτα, Κανακάκη Λουίζα, Κλωθάκη Αναστασία και Λιανός Νίκος.

Τους μαθητές συνόδευσε ο καθηγητής του σχολείου κ. Χαλικιάς Δημήτριος.

Οι εργαζόμενοι μας υποδέχτηκαν στο χώρο σίτισης του Ιδρύματος και μας έκαναν μια σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του, των δράσεων του αλλά και των δυσκολιών που αυτό αντιμετωπίζει (λόγω της οικονομικής κρίσης).

logo xatzikiriakio2

Το κύριο κτίριο υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές στο μεγάλο σεισμό του 1999 και έκτοτε δεν χρησιμοποιείται, αφού χρήζει σοβαρής αποκατάστασης. Οι χώροι που στεγάζονται οι ξενώνες των παιδιών, καθώς και διάφορες βοηθητικές υπηρεσίες, βρίσκονται σε προκατασκευασμένες κατασκευές εντός του ίδιου οικοδομικού τετραγώνου. Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την αποκατάστασή του.

Μετά την πρώτη γνωριμία με τους υπεύθυνους, οι μαθητές μας γνώρισαν μαγάλο αριθμώ των παιδιών που φιλοξενούνται στο χώρο. Συζήτησαν και έπαιξαν μαζί τους για πολύ ώρα. Ενθουσιάστηκαν μάλιστα τόσο πολύ με την επίσκεψή τους που πραγματικά δεν ήθελαν να φύγουν.

Κατά την αναχώρησή τους από το Ίδρυμα η αντιπροσωπεία του σχολείου μας παρέδωσε στους υπεύθυνους πολλά παιχνίδια τρόφιμα και ρούχα.

Επίσης, την ίδια μέρα νωρίτερα, είχε κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του Ιδρύματος στην ΕΤΕ, ειδική χρηματική προσφορά από τους μαθητές της Γ΄Λυκείου του σχολικού έτους 2013 - 2014.

Οι μαθητές μας έδωσαν αλλά και πήραν ταυτόχρονα πολύ μεγάλη χαρά από τα παιδιά και εκδήλωσαν από την επόμενη μέρα κιόλας την έντονη επιθυμία να ξαναεπισκεφθούν πολύ σύντομα τους νέους μικρούς τους φίλους!

Μαθητές, γονεις και καθηγητές θα ειμαστε πάντα κοντά στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, συμβάλλοντας έστω και λίγο στο πολύ σημαντικό έργο που προσφέρει.

Φυσικά προγραμματίζουμε ήδη την επόμενη επίσκεψή μας!

Πρόσθετες πληροφορίες