22-12-2014: Επίσκεψη στο Χαμόγελο του Παιδιού

Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, αντιπροσωπεία 8 μαθητών του σχολείου μας επισκέφτηκε το Χαμόγελο του Παιδιού στο Μοσχάτο.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δε μένει σ' αυτό και στα λόγια. Έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών.

logo xamogeloΚύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.

Βασίζεται στις υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία, Εισαγγελίες, Νοσοκομεία κ.α.), όπου υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι που συμβάλλουν στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των παιδιών. Ως εθελοντικός οργανισμός, στηρίζει τους θεσμούς, ώστε να γίνουν αποδοτικότεροι σε θέματα παιδιών.

Η δράση υλοποιήθηκε ύστερα από επικοινωνία με την υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό του σπιτιού στο Μοσχάτο κ.Κονταξή Μαρία.

Οι 8 μαθητές που αντιπροσώπευσαν το σχολείο μας ήταν:

  • από τη Γ΄Λυκείου ο μαθητής Τριανταφύλλου Θεοφάνης.
  • από τη Β΄Λυκείου οι μαθήτριες: Δαζάνη Σταυρούλα, Κοτσίου Μαλβίνα, Οικονομάκη Χαρά, Φρατζεσκάκη Στέλλα.
  • από την Α΄Λυκείου οι μαθήτριες: Λαζάρου Θέκλα, Ιωσηφέλλη Παναγιώτα, Κανακάκη Λουίζα.

Τους μαθητές συνόδευσε ο καθηγητής του σχολείου κ.Χαλικιάς Δημήτριος.

Οι εργαζόμενοι μας υποδέχτηκαν στο χώρο υποδοχής με ένα ζεστό χαμόγελο! Οι μαθητές μας γνώρισαν τα παιδιά στο Χαμόγελο και έπειτα μίλησαν, έπαιξαν και διασκέδασαν μαζί τους με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό!

logo hamogelo moshato

Μετά το τέλος της συνάντησης οι υπεύθυνες στο Μοσχάτο μας έκαναν μια σύντομη επισκόπηση του Χαμόγελου (ιστορικό, δράσεις, πόροι κ.α.). H αντιπροσωπεία του σχολείου παρέδωσε πολλά ρούχα, τρόφιμα και παιχνίδια για τα παιδιά.

Ταυτόχρονα κατατέθηκε στο σπίτι του Μοσχάτου, με σχετική απόδειξη είσπραξης, ειδική χρηματική προσφορά από τους μαθητές της Γ΄Λυκείου του σχολικού έτους 2013-14.

Οι μαθητές μας ευχαρίστησαν για την ευκαιρία που τους δόθηκε να έρθουν κοντά στα παιδιά και να δώσουν αλλά και να πάρουν τόση πολύ θετική ενέργεια!
Κατά την επιστροφή, οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση δήλωσαν την επιθυμία τους να πραγματοποιήσουν και άλλες δράσεις με το Χαμόγελο. Το ίδιο δήλωσε (την επόμενη μέρα στο σχολείο) και ένας μεγάλος αριθμός μαθητών, που δεν κατάφερε να παραβρεθεί λόγω διαφόρων υποχρεώσεων.

Όπως ανακοινώσαμε στις υπεύθυνες του Χαμόγελου κατά την επίσκεψή μας, θα είμαστε πάντα κοντά στα παιδιά, συμβάλλοντας όσο μπορούμε στο πολύ σημαντικό έργο που υλοποιείται εκεί!

Πρόσθετες πληροφορίες