30-1-2015: Δωρεά στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 αποστείλαμε στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF χρηματικό ποσό, το οποίο συγκεντρώθηκε με πρωτοβουλία των μαθητών, των γονέων και των καθηγητών του σχολείου μας.

unicef2
Η UNICEF είναι μία οργάνωση του ΟΗΕ για τα παιδιά. Ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946 από τη γενική συνέλευση του νεοσύστατου τότε διεθνούς οργανισμού για να βοηθήσει τα παιδιά της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Κίνας μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

unicef4
Η ονομασία της προέρχεται από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων United Nations International Children's Emergency Fund (Διεθνές Έκτακτο Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά).
Το 1953 η UNICEF έγινε μόνιμο τμήμα του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, με κεντρικά γραφεία στη Νέα Υόρκη και αποστολή την κάλυψη των μακροπρόθεσμων αναγκών των φτωχών παιδιών και των μητέρων τους στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Το 1965 της απονεμήθηκε το Νόμπελ ειρήνης.

unicef1
Σήμερα η UNICEF προάγει τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού σε κάθε της δράση. Εργάζεται σε 190 χώρες και περιοχές για να κάνει πράξη αυτή τη δέσμευση, ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος στο να βοηθήσει τα πλέον ευάλωτα και περιθωριοποιημένα παιδιά, εργαζόμενη προς όφελος όλων των παιδιών οπουδήποτε και να βρίσκονται.

unicef6
Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF ιδρύθηκε το 1977 και μέχρι σήμερα εργάζεται για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ελληνική κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο καθώς και για να υποστηρίξει ουσιαστικά τα προγράμματα βοήθειας της UNICEF.
Οι Εθνικές Επιτροπές της UNICEF είναι αυτόνομες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) που από κοινού υποστηρίζουν το έργο της UNICEF σε όλο τον κόσμο. Το έργο της UNICEF στηρίζεται κυρίως στην εθελοντική προσφορά του κόσμου και στα έσοδα από τις πωλήσεις των γνωστών προϊόντων της UNICEF.

unicef3
Με αυτή την κοινωνική προσφορά, το σχολείο μας εντάχθηκε στο δίκτυο «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών» για το σχολικό έτος 2014-15.
Θέλουμε καθιερώσουμε μόνιμα την παρουσία και συμμετοχή μας στο Δίκτυο των «Σχολείων Υπερασπιστών των Παιδιών» στο μέλλον, βοηθώντας την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF στο τόσο σημαντικό της έργο.

unicef5
Το επόμενο διάστημα (αρχές Μαρτίου 2015) έχουμε προγραμματίσει να επισκεφτούμε τα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF στην Αθήνα.

Πρόσθετες πληροφορίες