9-2-2015: Επίσκεψη στη Στέγη Προστασίας Ανηλίκων "Ο Καλός Ποιμήν"

Τη Δευτέρα 9 Φεβρουρίου 2015, αντιπροσωπεία 10 μαθητών επισκέφτηκε τη Στέγη Προστασίας Ανηλίκων "Ο Καλός Ποιμήν" στα Καμίνια. Η λειτουργία της στέγης υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα ανθρωπιστικής δράσης, με μακροχρόνια παρουσία στην πόλη του Πειραιά.

Οι 10 μαθητές που αντιπροσώπευσαν το σχολείο μας ήταν:

  • από τη Β΄Λυκείου οι μαθητές: Κατσιμπέρη Αντωνία, Μπαρμπαρή Ελένη, Νταούλη Ελένη, Οικονομάκη Χαρά, Οικονομάκης Θανάσης, Σταθόπουλος Γρηγόρης, Τυρολόγος Κωνσταντίνος,
  • από την Α΄Λυκείου οι μαθήτριες: Λαζάρου Θέκλα, Μακρυγιάννη Αγγελική και
  • από τη Γ΄Γυμνασίου του 13ου Γυμνασίου Πειραιά η μαθήτρια Νταούλη Μαρία.

Τους μαθητές συνόδευσε ο καθηγητής του σχολείου κ. Χαλικιάς Δημήτριος.

kalos poimin

Η Διευθύντρια κ. Κουζούμη Αγγελική υποδέχτηκε και ξενάγησε την αντιπροσωπεία του σχολείου μας στους χώρους της Στέγης. Παρουσίασε τη σημαντική δουλειά που γίνεται από τους εργαζόμενους και τους εθελοντές, καθώς επίσης και τη σημαντική αναβάθμιση των υποδομών που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια.

Μετά την ξενάγηση οι μαθητές μας γνώρισαν τα παιδιά που φιλοξενούνται στο χώρο. Συζήτησαν, έπαιξαν μαζί τους και τους πρόσφεραν διάφορα δώρα, παιχνίδια και είδη καρναβαλιού, για το πάρτι που θα διοργανώσει η Στέγη εν όψει των εορτών των Αποκριών 2015.

Οι μαθητές μας διακρινόμενοι για τις κοινωνικές τους πρωτοβουλίες εκδήλωσαν την επιθυμία να επισκεφθούν ξανά τα παιδιά της Στέγης, διοργανώνοντας παράλληλα και άλλες μορφές δράσεων π.χ. διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του "Καλού Ποιμένα".

Πρόσθετες πληροφορίες