20-2-2015: Επίσκεψη στη Στέγη Γερόντων "Ο Λυτρωτής"

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, αντιπροσωπεία 12 μαθητών του σχολείου μας επισκέφτηκε για 2η φορά τη φετινή σχολική χρονιά τη Στέγη Γερόντων «Ο Λυτρωτής» στον Πειραιά.

litrotis 22
Τους μαθητές συνόδευσε η καθηγήτρια του σχολείου μας κ.Κωτσάκη Αφροδίτη.
Οι μαθητές της πολιτιστικής ομάδας της κ.Κωτσάκη τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στις γερόντισσες της Στέγης για να γιορτάσουν μαζί τους τις γιορτές της Αποκριάς. Πολλά μέλη της ομάδας μάλιστα πήγαν με σχετική αποκριάτικη αμφίεση μεταφέροντας την ενέργεια και τον παλμό τους στις κυρίες που διαμένουν στον «Λυτρωτή».
Το προηγούμενο διάστημα είχαν προηγηθεί πολλές ώρες προβών για την υλοποίηση αυτής της δράσης.
Η δράση υλοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της κ.Κωτσάκη Αφροδίτης σε συνεργασία με την διευθύντρια της στέγης κ.Αλευρομαγείρου Μαρίας.
Οι κυρίες της Στέγης ενθουσιάστηκαν πολύ με τα τραγούδια και τους χορούς των μαθητών μας. Τραγούδησαν μαζί με τα παιδιά και μάλιστα 2 από αυτές σηκώθηκαν και χόρεψαν μαζί τους! Οι στιγμές ήταν πραγματικά ιδιαίτερες και πολύ όμορφες.
Πριν την αναχώρηση τους τα παιδιά μοίρασαν διάφορα συμβολικά δώρα και ευχήθηκαν πολλές ευχές για το τριήμερο των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας.

litrotis 21
Οι μαθητές μας για άλλη μια φορά αισθάνθηκαν πολύ μεγάλη ικανοποίηση για την χαρά που έδωσαν στις κυρίες του «Λυτρωτή». Πραγματικά δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν με τις δράσεις τους, την καινοτομία τους αλλά και το κοινωνικό τους ενδιαφέρον!
Το σχολείο μας πάντα θα είναι κοντά στη Στέγη, προσφέροντας πολύ όμορφες στιγμές στις κυρίες που στεγάζονται εκεί.

Πρόσθετες πληροφορίες